rhodos bitches pt. 3

At last. Nu kör vi sista inlägget från Rhodos och kanske det roligaste då det här kommer innehålla utflykten vi åkte på under fredagen.

Vi hade bokat Fjärilsdalen och båttur till grannön Chalki. Uppe med tuppen gick vi mot restaurangen där bussen skulle hämta oss. Där satt vi ett tag och när väl en buss kom så var det självklart fel! Rysstalande guide kände vi inte oss så bekväma med så vi valde att vänta lite till. Lyckligt nog kom bussen en kvart senare och färden mot Fjärilsdalen kunde börja. Då jag var astrött sov jag typ hela vägen haha men det verkade inte va så mycket att se ändå på vägen dit. Väl framme köpte vi biljetter och jakten på fjärilar kunde börja. Överdriver inte när jag säger att det verkligen var tusentals fjärilar på träd, buskar och i luften. Ändå var jag besviken. Fjärilarna var jättevackra med svartvitt mönster när de satte sig ner och sen när de flög iväg blev de härligt orangea. Men jag hade väl fått en bild i huvudet att de skulle vara ”tama” och typ sätta sig i hår och på kläder och på näsan som i Tarzan. Skam den som sket i byxorna. EH nej så säger man nog inte men det passade in? Ja vi säger det.
Departure time (som det stod på alla skyltar) från fjärilsdalen var 10:30 och innan dess passade vi på att köpa nytt vatten och ett paket OREO-kakor. Guu i himmelen vad goda de är.
IMG_3991Ok dålig bild men var tvungen att visa hur fjärilarna såg ut!IMG_4006Ska tilläggas att det nåt sjukt fuktigt och varmt i fjärilsdalen och jag var bokstavligt talat dränkt i mitt eget svett. Blöt på ryggen, blöt på benen, mellan låren, håret, ÖVERALLT. Vatten och oreos räddade oss, och självklart bussens AC… En dryg timme tog det till fiskebyn där vi skulle hoppa på båten och en dryg timme till fram till ön Chalki där vi skulle spendera några timmar. IMG_4034Alltså titta! Så vackert.IMG_4036LammsouvlakiIMG_4040IMG_4046Då det var ännu jävla varmare på Chalki eftersom det inte blåste, inte ens vindade så var jag nära på att få värmeslag av den torra hettan (läs: svimma, kräkas och allt däremellan). Vi bestämde oss därför att gå till den här klippstranden där vattnet var helt kristallklart. Vi skulle haft snorkel! Hade varit så fett men får bli en annan gång. Känner på mig att jag kommer åka dit någon mer gång i livet då de hade dessa sjuka villor man kunde hyra precis vid vattnet med stora terrasser och egen badstege rakt ner i havet. IMG_4047Lördagen och söndagen spenderades på bästa sätt vid havet. Jag har förmågan att inte bli uttråkad i en solstol vilket är otroligt skönt haha.  Kan ligga en hel dag. Visst, en bok eller en podcast gör det ännu roligare. Men ligga och halvsova i solen är ju det skönaste som finns typ?? Eftersom vi åkte hem söndag kväll blev lördagkvällen den sista riktiga ”utekvällen” med riktig middag. Vi avslutade veckan där vi började, på Pegasus, och beställde en riktigt blodig biff och rödvin. IMG_4093IMG_4089

Synd att den här bilden blev så suddig! Servitören kunde inte hantera en iPhone trots att han var under 30 haha. Hur som, sjukt rolig och mysig resa!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>